Naslovna Društvo Vlada TK pružila potporu Univerzitetu u Tuzli u renovaciji Kampusa

Vlada TK pružila potporu Univerzitetu u Tuzli u renovaciji Kampusa

125

Pokretanje konkretnih aktivnosti na uređenju i izgradnji Kampusa Univerziteta u Tuzli bila je tema današnjeg sastanka delegacija Vlade Tuzlanskog kantona i Univerziteta u Tuzli.

Riječ je o generacijskom projektu i strateškom opredjeljenju Vlade Tuzlanskog kantona, a imajući u vidu dugoročni značaj ovog projekta, Vlada je danas pokazala opredijeljenost da realizaciju ovog projekta učini ozbiljnom.

“To je dugotrajni projekat, na kojem zasnivamo razvoj. Jasno smo kazali da Vlada čvrsto stoji iza ovog projekta i drago nam je da je ta pružena ruka danas prihvaćena”, kazao je premijer TK Kadrija Hodžić.

Rektorica Univerziteta u Tuzli Nermina Hadžigrahić istaknula je opredijeljenost da se krene s konkretnim planovima i realizacijom aktivnosti kako bi Kampus Univerziteta u Tuzli doveo u funkciju kakav bi trebao biti, ističući da od 2010. godine, kada je Univerzitet preuzeo Kampus, do danas nije bilo dovoljno sinergije.

Kako je rečeno, do sada je izrađen idejni projekt koji bi trebao biti revidiran i na temelju tog rada na drugom dijelu dokumentacije.

Danas je razgovarano i o korištenju manjeg dijela ovog prostora u kojem je već smještena Jedinica za podršku MUP-a TK, a u kojem se planira i smještaj Policijske uprave Tuzla i Policijske stanice Istok, saopćeno je iz Vlade TK.