Naslovna Istaknuto Violinistica Lorena Milina za Hrvatski glasnik: “Fermata festival promovira hrvatske skladatelje uz...

Violinistica Lorena Milina za Hrvatski glasnik: “Fermata festival promovira hrvatske skladatelje uz slavna svjetska djela”

265

I ove godine, kulturni život otoka Korčule bogatiji je za treće izdanje Fermata festivala koji zaista postaje tradicija.

Zabilježite datume 17. – 20. rujna jer će na Fermati iznova biti predstavljeni vrhunski glazbenici, a sve u prekrasnom ambijentu katedrale sv. Marka, Atriju Gradske vijećnice u Korčuli i dvoru crkve sv. Roka u Lumbardi.

Organizatorica i umjetnička direktorica festivala, Lorena Milina, publici je odlučila predstaviti dinamičan program s ciljem popularizacije klasične glazbe:

“Festival je u protekle dvije godine ugostio već pozamašan broj glazbenika, pružio priliku mladim nadama te promovirao hrvatske skladatelje uz slavna svjetska djela. Predivna suradnja s glazbenicima i zainteresiranost publike bila mi je potvrda da festival ide u dobrom smjeru. Ove godine fokus je na gudačkom orkestru.’’

Publika će imati priliku uživati u atraktivnom programu, djelima E. Elgara, J.S. Bacha, A. Vivaldija, M. Brucha i L. Sorkočevića, uz solistice: Lorenu Milinu, Anamariju Marić, Almu Dizdar, Tamaru Arsovski i Aidu Deljkić.

Uz gudački orkestar koji će koncerte imati u Lumbardi i Korčuli, u katedrali sv. Marka predstavit će se i trio Musica Salinea, trio HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla. Za ovu priliku svirat će hrvatske skladatelje R. Matza i D. Pejačević te klavirski trio br. 1 A. Arenskog.

Ivana Perić