Naslovna Društvo Odgađa se generalni štrajk zdravstvenih djelatnika

Odgađa se generalni štrajk zdravstvenih djelatnika

47

Sindikat zdravstvenih radnika Tuzlanskog kantona danas je priopćenjem za javnost objavio da je donesena Odluka o odlaganju početka Generalnog štrajka za narednih 10 dana.

“Građani će u tom periodu imati zdravstvene usluge u punom kapacitetu , koje će pružati radnici u zdravstvu kako ne bi ispaštali oni koji plaćaju zdravstvenu zaštitu a nisu krivi za ovo stanje”, stoji u priopćenju.

Vladu Tuzlanskog kantona pozvali su da do ove srijede dostavi stav Vlade Tuzlanskog kantona te isti dan održe i sastanak.

“Ovlašteni predstavnici sindikata su poznati , a od Vlade TK-a tražimo da imenuje kompentente predstavnike predvođene Premijerom TK-a. U isto vrijeme pozivamo predstavnike Vlade TK-a da se napravi televizijsko sučeljavanje predstavnika Vlade TK-a i predstavnika sindikata, s obzirom na različite stavove i različito iznošenje činjeničnog stanja koje se u posljednje dane plasira u medijima”, navodi se.

Radnici zaposleni u zdravstvu će svoja prava ukoliko ne dođe do dogovora ostvariti sindikalnom borbom ne isljučujući ni Generalni štrajk najavljen za 29.09.2022.godine.