Naslovna Društvo Josip Martić, federalni minstar prostornog uređenja: Posvećeni smo projektima koji su na...

Josip Martić, federalni minstar prostornog uređenja: Posvećeni smo projektima koji su na dobrobit stanovništva

324

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, ministar prostornog uređenja u Vladi FBiH Josip Martić, zamjenik ministra obrane Mijo Krešić i predsjednik ŽO HDZ BiH Soli Danijel Nikolić posjetili su naselje Husino u Tuzli u kojem je novoizgrađeni kružni tok riješio jednu od najvećih prometnih crnih točaka čime je značajno poboljšana sigurnost u prometu, kao i sigurnost pješaka posebice djece.

Vlada FBiH i JP Ceste FBiH izdvojile su više od milijun maraka za ovaj projekt na čijoj realizaciji su inzistirali i sami mještani zadnjih desetak godina.

„Veliki je značaj izgradnje kružnog toka i to najbolje znaju oni koji svakodnevno koriste ovu dionicu. Pored toga sigurnost pješaka je sada neuporedivo bolja u odnosu kako je to ranije bilo. Izvršena je i rekonstrukcija cjekupnog kompleksa u čijem sastavu je i malonogometno igralište. Nakon svega možemo izraziti samo riječi zahvale Vladi FBIH i JP Ceste FBiH na čelu s Ljubom Pravdićem za uloženi napor kako bi se cjelokupan projekt okončao budući da je bilo određenih poteškoća koje su pratile izgradnju“ istaknuo je Danijel Nikolić, predsjednik ŽO HDZ BiH Soli.

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić  tijekom posjeta obišao je naselja Par Selo u kojem je realiziran projekt sanacije štete od posljedica klizišta. U protekle tri godine više od milijun KM je uloženo u projekte na području Tuzlanske županije putem javnih poziva koje Ministarstvo prostornog uređenja objavljuje.

„Raduje me svaki projekt koji se realizira, a koji je na dobrobit stanovništva i zbog toga je važna suradnja s loklanim zajednicama. U Par Selu je doista puno toga urađeno i više institucija sa različitih razina je bilo uključeno da se oko 2,5 kilometara lokalne ceste sanira i danas su uvjeti života puno kvalitetniji“,  istaknuo je Josip Martić, ministar prostornog uređenja u Vladi FBiH.

U Srednjoj Lipnici je potpisan Ugovor temeljem kojeg će se i u ovoj Mjesnoj zajednici izvršiti rekonstrukcija loklane ceste oštećene 2014. godine nakon poplava i klizišta.

„Sa 100.000 KM Ministarstvo prostornog uređenja će sufinancirati rekonstrukciju ceste i zajedno sa Gradom Tuzla. Ukupno ulaganje bi trebalo iznositi oko 165.000 KM. Doista je puno oštećenja na području Tuzlanske županije od posljedica klizišta i poplava i nastojat ćemo i u narednom razdoblju osigurati značajnija sredstva za njihovu sanaciju“, dodao je Martić.

Treba napomenuti da se na ovu sanaciju putne infrastrukture čekalo dugi niz godina zbog čega su mještani  Par Sela i Srednje Lipnice  izrazili zahvalnost ministru Martiću za podršku. Istaknuli da je potpora viših razina vlasti itekako značajna.