Naslovna Istaknuto Tradicionalni planinarski pohod „Čičkovom stazom po Majevici“ okupio brojne ljubitelje prirode

Tradicionalni planinarski pohod „Čičkovom stazom po Majevici“ okupio brojne ljubitelje prirode

U nedjelju, 30. lipnja 2024. godine u Bijeloj kod Brčkog održan je 21. tradicionalni planinarski pohod „Čičkovom stazom po Majevici“ u organizaciji Planinarskog društva “Čičak” iz Orašja, predvođeno skupinom entuzijasta: predsjednicom Ružicom Čančarević, dopredsjednikom Tadom Oršolićem i tajnikom društva Matom Viljušićem.

Kako je Majevica planina s prekrasnim krajolicima najbliža Posavskoj županiji, upravo na tom području PD „Čičak“ ima svoj kamp, te Planinarski dom “Leptiri” smješten na 200 metara nadmorske visine.

Pohod je privukao oko 250 ljubitelja prirode, odnosno 18 planinarskih društava iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Program manifestacije započeo je okupljanjem kod planinarske kuće u Bijeloj, nakon čega je uslijedio obilazak markirane planinarske staze u pratnji vodiča. Staza je trajala tri do četiri sata laganog hoda, nudeći prekrasan pogled na posavski kraj. Tijekom šetnje planinari su obišli Mračnu pećinu, uz okrjepu na obližnjim izvorima pitke vode. Nakon pohoda, sudionici su uživali u planinarskom grahu za ručak te u planinarskom druženju uz glazbu i nastup Kulturno-umjetničkog društva Bijela i zajedničko kolo.

Među sudionicima bili su i planinari pobratimljenog Planinarskog društva “Malačka “iz Kaštela, što je dodatno doprinijelo prijateljskoj atmosferi i međusobnom povezivanju planinara iz različitih krajeva. Domaćin je ovom prigodom dodijelio značke i zahvalnice svim planinarskim društvima,
koji su peti put uzastopno prisustvovali pohodu na Majevici.

Na kraju manifestacije Viljušić se svima zahvalio na potpori, posebno sponzorima koji su omogućili uspješnu realizaciju događaja.

Ivana Pirić