Naslovna Društvo Medijski djelatnici u Tuzlanskom kantonu još uvijek nisu prioritet za cijepljenje

Medijski djelatnici u Tuzlanskom kantonu još uvijek nisu prioritet za cijepljenje

39

Medijski djelatnici u Tuzlanskom kantonu još nisu uključeni u prioritetne skupine za cijepljenje protiv koronavirusa, iako su se više puta obraćali kantonalnim vlastima.

“U razgovoru s premijerom Kadrijom Hodžićem rečeno je da će se uložiti dodatni napori u cijepljenje medijskih djelatnika zajedno s policajcima, vatrogascima i ostalim javnim službama, bez obzira na vlasničku strukturu medija i jesu li oni suradnici ili mediji. U jednoj od općina ili gradova TK i u tom smislu naša je obveza bila podnošenje popisa zainteresiranih strana. Tu je priča stala. Napravili smo sve što je bilo do nas, ali od dalje priče se nije dogodilo ništa”, rekla je za Fenu Albina Vicković, direktorica Službe za marketing i promociju RTV Slon Tuzla.

Od samih početaka pandemije, novinari su među profesionalcima koji su zbog prirode posla među najizloženijima infekciji.

Zbog nemogućnosti cijepljenja u Tuzlanskom kantonu, mnogi su medijski djelatnici iz ovog kantona cijepljeni u susjednoj Srbiji, odnosno u Novom Pazaru i drugim gradovima.

“Mnogo prije kontakta s Novim Pazarom pokušali smo riješiti cijepljenje kolega u okviru svog zdravstvenog sustava. Naši su radnici na “prvim crtama” zajedno s medicinskim radnicima od početka pandemije. Smatrali smo da bismo i dalje trebali biti u toj ulozi, tek sada zaštićeni cjepivima. Napravili smo anketu, utvrdili ko od zaposlenih želi cijepiti i predali je Zavodu za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona. Prema istom modelu u ZDK, kolege su uključene u prioritetne skupine i cijepljene. To je bio slučaj u Brčkom i drugdje. Umjesto cijepljenja, izgubili su naš popis u ZZJZ TK. Ministar Božo Jurić pokušao je isključiti mogućnost našeg uvrštavanja u prioritete jer, prema njegovim riječima, listu utvrđuje Federalno ministarstvo zdravstva”, kaže bivši direktor javnog servisa RTVTK Kasim Softić.

Do jučer su zaposlenici RTV Slon uzalud čekali pa su odlučili otići u Loznicu na organizirano cijepljenje.

“Cijepljeni su svi zaposlenici kojima su to liječnici dozvolili, s obzirom na to da imamo kolegu koji je hospitaliziran zbog Covida 19 i koji je na bolovanju od ožujka i za kojeg su naši liječnici izjavili da ne smiju primiti cjepivo u ovo doba”, kaže Vicković.

Informacije o revakcinaciji zaprimljene su jučer u javnoj službi Tuzlanskog kantona, a ovih dana ponovno će u Novi Pazar na drugu dozu imunizacije.

Prema izvješću ZZJZ TK, do nedjelje je u najmnogoljudnijem kantonu cijepljeno preko 27.000 stanovnika, a preko 5.000 je docijepljeno. Međutim, među desecima tisuća cijepljenih nije bilo medijskih djelatnika.