Naslovna Društvo Župa Tuzla: U 2021. godini 147 preminulih, 19 krštenih

Župa Tuzla: U 2021. godini 147 preminulih, 19 krštenih

507

Na ispraćaju stare 2021. godine, tijekom Mise zahvalnice koja je održana u Franjevačkom samostanu Tuzli, gvardijan fra Željko Nikolić iznio je statističke podatke župe za proteklu godinu. Statistika jeste poražavajuća, ali nada se ne smije gubiti, poručio je gvardijan fra Željko.

„U 2021. godini u našoj župi Tuzla preminulo je 147 osoba, 82 muškarca i 66 žena. Imali smo 19 krštenja i 4 vjenčanja i jedno ređenje za svećenika. Imali smo 14 prvoprićesnika. Nažalost, razlika između krštenih i umrlih u našoj župi iznosi 127“, rekao je gvardijan fra Željko.

Ističe da su vremena za sve teška kao i ove brojke koje su surove i govore o realnosti koju živimo.

„Međutim, koliko god bila surova stvarnost,  nadamo se da će iza ovog vremena sigurno doći neka bolja vremena. Jer, u prošloj godini je bilo i lijepih susreta, osmijeha, bilo je novorođenih beba koje će sigurno svojim životima obilježiti našu budućnost. Treba biti hrabar i treba ostati čvrst u vjeri“, dodao je na kraju gvardijan fra Željko Nikolić.

Treba još jednom podsjetiti na činjenicu da sve više ljudi, posebice mladih obitelji se odlučuje na odlazak iz Bosne i Hercegovine, a naša zemlja ništa ne čini da masovne odlaske zaustavi.

M. Nikolić