Naslovna Društvo Vlada Srbije donira 5 000 doza cjepiva Tuzlanskom kantonu

Vlada Srbije donira 5 000 doza cjepiva Tuzlanskom kantonu

90

Vlada Srbije odlučila je poslati donaciju od 5.000 doza cjepiva AstraZenec Tuzlanskom kantonu u Bosni i Hercegovini kako bi građanima tog kantona pomogla u borbi protiv koronavirusa i postizanju kolektivnog imuniteta.

Na sjednici Vlade usvojena je uredba usvojena upotreba sredstava za poticanje unapređenja organiziranog turističkog prometa na teritoriji Srbije.

Na temelju te uredbe, kojom je predviđen proračun od ukupno pet milijuna dinara (oko 43.000 eura), pravo na primanje subvencija imaju turističke agencije – organizatori turističkih putovanja, registrirani u Srbiji i koji imaju propisanu licencu, nakon provedbe organizirane turističke skupine domaćih ili stranih turista (najmanje 15 turista).

Iznos subvencija za tri do četiri noći, za organizirana turistička putovanja ili za dvije do četiri noći za međunarodni kongres / međunarodno korporativno događanje, strani turisti su 15 eura, a iznos subvencija za pet i više noćenja, za organizirane turističke putovanja, odnosno za međunarodni kongres / međunarodno korporativno događanje strani turisti iznose 20 eura, objavila je Vlada Srbije.