Naslovna Društvo Veleposlanica Francuske Christine Toudic: Tuzlanski kanton je laboratorij promjena za cijelu Bosnu...

Veleposlanica Francuske Christine Toudic: Tuzlanski kanton je laboratorij promjena za cijelu Bosnu i Hercegovinu

88

Potporu radu i aktivnostima Ministarstva pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona iskazala je veleposlanica Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic sastavši se sa resornom ministricom Unom Harčin.

Na sastanku je razgovarano o Nacrtu zakona o prijavljivanju, podrjetlu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u Tuzlanskom kantonu.

Ministrica Harčin je kazala da su posjete prijatelja iz međunarodnih organizacija i međunarodne zajednice vrlo bitne, kako za Ministarstvo, tako i za Tuzlanski kanton.

Veleposlanica Toudic iskazala je podršku radu Ministarstva u izradi tog zakonskog propisa te izrazila nadu da će brzo početi njegova primjena.

“Želim pohvaliti i aktivnosti koje je Ministarstvo poduzelo za osnivanje Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom TK”, kazala je ambasadorica Toudic naglasivši želju „da ovaj Ured pobjedi sve izazove koji su pred njega postavljeni“.

Izražavajući svoje zadovoljstvo i pohvale za Tuzlanski kanton, nazvavši ga “laboratorijem promjena koje su ključne ne samo za kanton, već i za cijelu Bosnu i Hercegovinu”, veleposlanica Toudić je rekla da će ponijeti pozitivnu priču o ljepšoj Bosni i Hercegovine iz Tuzlanskog kantona.