Naslovna Istaknuto U povodu Dana državnosti BiH: koncert dječijeg zbora «Lege Artis»

U povodu Dana državnosti BiH: koncert dječijeg zbora «Lege Artis»

64

Muzički obrazovni centar «Lege Artis» i ove godine nastavlja tradiciju svečanog obilježavanja važnih datuma Bosne i Hercegovine. Ove godine će Dan državnosti BiH biti obilježen koncertom dječijeg zbora sa gostima, 23. studenog u Međunarodnoj galeriji portreta.

Pod sloganom «Djeca su vojska najjača» ovaj ansambl priprema cjelovečernji program za sve generacije u čast državnosti Bosne i Hercegovine.

“Izuzetno smo ponosni na ovaj naš slatki ansambl najmlađih, koji vrijedno radi i koji ćemo s velikim zadovoljstvom predstaviti tuzlanskoj publici. Odlučili smo se u povodu velikog praznika publici pokloniti koncert dječijeg hora”, istaknuo je Jasmin Hasić umjetnički rukovodilac zborova u Muzičkom obrazovnom centru «Lege Artis».

Gosti koncerta biće polaznici Male škole muzike «Talenti», a asistenti maestra Hasića su Ljiljanka Petrović i Andrea Ilić. S obzirom na posebne epidemiološke okolnosti i važeće mjere, organizatori su se potrudili da svim zainteresiranima osiguraju i livestream koncerta na facebook stranici «Lege Artis».

Koncert će biti održan u sutra, utorak 23. studenoga u 19, 00 sati u Međunarodnoj galeriji portreta, a   koproducentski ga potpisuju Muzički obrazovni centar «Lege Artis» i Centar za kulturu Tuzla.