Naslovna HKD Napredak Središnji ured za Hrvate izvan RH dijeli stipendije

Središnji ured za Hrvate izvan RH dijeli stipendije

279

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske je središnje tijelo državne uprave nadležno za područje odnosa između Republike Hrvatske i Hrvata izvan Republike Hrvatske. Misija Ureda jest skrb i izgradnja sustavne i učinkovite suradnje s pripadnicima hrvatskoga naroda koji žive izvan granica Republike Hrvatske i to bosanskohercegovačkim Hrvatima, hrvatskom nacionalnom manjinom u 12 europskih država te hrvatskim iseljeništvom.

Različiti su načini na koje ovaj Ured pomaže Hrvate u BiH i širom svijeta, a jedan od njih je i stipendiranje. Dana 21. prosinca raspisan je Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskoga naroda izvan Republike Hrvatske – za akademsku godinu 2020./2021. Ove će godine studentima biti dodijeljeno 500 stipendija za akademsku godinu 2020./2021., od čega 100 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj i 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini. Stipendije se dodjeljuju studentima za jednu akademsku godinu jednokratno, odnosno za razdoblje od 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 700,00 kuna. Pravo sudjelovanja na Javnom natječaju imaju studenti – pripadnici hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, koji su upisani u statusu redovnog studenta na javnim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Krajnji rok za prijave je 20. siječnja, a sve uvjete i informacije o apliciranju zainteresirani studenti mogu pronaći na sljedećoj poveznici.