Naslovna Istaknuto Sopranistica Vedrana Šimić za Hrvatski glasnik: “Tuzla je oduvijek rađala gitariste koji...

Sopranistica Vedrana Šimić za Hrvatski glasnik: “Tuzla je oduvijek rađala gitariste koji bilježe vrhunska ostvarenja na svjetskim pozornicama”

304

Nakon dvije uspješne večeri Tuzla Guitar Week-a sinoć je u Hrvatskom kulturnom centru Sveti Franjo za tuzlansku publiku upriličen hvale vrijedan koncert komorne glazbe  dvije sjajne umjetnice, sopranistice Vedrane Šimić i violinističe Andree Nikolić, uz sjajne gitariste Sanela Redžića i Elvisa Sivčevića.

Za Hrvatski Glasnik govorila je sopranistica Vedrana Šimić i otkrila kako je ovaj program jedinstven, sa južnjačkim, stravstvenim štihom, od argentinskog tanga Astora Piazolle, preko španjolskih narodnih pjesama Manuela de Falle, Suite no 1. talijanskog skladatelja Raffaellea Bellafrontea, do romansi bosanskih sefarda hrvatskog skladatelja Emila Cossetta.

“Tuzla je oduvijek zahvaljujući doista iznimnoj školi gitare “rađala” gitariste koji bilježe vrhunska ostvarenja na svjetskim pozornicama, a i kao pedagozi na visokim učilištima. Oni su osobna karta našega grada, put u svijet, donose taj isti k nama, označena prepoznatljiva točka na mapi svijeta, ogroman potencijal, s kojima se trebamo ponositi, puno više isticati i vrednovati, te dati mjesto koje su svojim radom zaslužili i zadužili generacije”, kazala je Vedrana Šimić za Hrvatski glasnik.

U razgovoru dodaje kako joj je iznimna radost bila biti dijelom Tuzla Guitar Week-a te da s kolegom Elvisom Sivčevićem dijeli gotovo tridesetogodišnje poznanstvo, još od srednje škole koje krasi prijateljstvo i bezuvjetna ljubav prema umjetničkoj glazbi kao i puno zajedničkih nastupa.

“Svaki put se iznova radujemo zajedničkom stvaranju, kreiranju i odabiru programa. Kolegica Andrea Nikolić je također iznimna, svestrana umjetnica, vodeća violinistica svoje generacije sa ovih prostora. Kolegi Sanelu hvala jer je okupio sjajnu ekipu i skupa s njima priredio raznolike, zahtjevne, a opet tako privlačne programe za svako uho, uz želje za dug vijek festivala, kao i da se čim prije tuzlanski gitaristi okupe koliko ih ima i zajedno nam prirede jedan veliki koncert”, dodaje Vedrana Šimić.

Ivana Perić