Naslovna HKD Napredak Slika Nebojše Dimovskog, člana HKD Napredak uvršten na međunarodnu izložbu “VENICE...

Slika Nebojše Dimovskog, člana HKD Napredak uvršten na međunarodnu izložbu “VENICE INTERNATIONAL ART FAIR 2021”

69

Rad mostarskog i bosanskohercegovačkog akademskog slikara Nebojše Dimovskog, člana HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar, uvršten je na međunarodnu izložbu “VENICE INTERNATIONAL ART FAIR 2021”.
Na toj izložbi čije je otvaranje zakazano za 10. svibnja 2021. godine predstavit će se umjetnici iz cijeloga svijeta. To je trinaesto izdanje venecijanskog sajma umjetnosti na kojemu će biti predstavljeni grupni i pojedinačni radovi iz oblasti slikarstva, kiparstva, fotografije, umjetničke instalacije te video i druge performance.
Na sajmu dolazi do izravnih ideja i kontakata između kolekcionara, umjetnika, fotografa i dizajnera, te drugih radnika u umjetnosti.
Na tom je sajmu svoje mjesto našla je i slika Nebojše Dimovskog, koji je nedavno izlagao po prvi put u svome rodnom Mostaru, upravo u organizaciji HKD Napredak, Glavna Podružnica Mostar.
Dimovski je nakon školovanja u Bosni i Hercegovini zvanje akademskog slikara stekao u Rimu. Živio je i radio u Nizozemskoj, Italiji, Španjolskoj, a posljednju godinu radi i živi u Mostaru.