Naslovna HKD Napredak Poziv na proslavu Napretkova patrona

Poziv na proslavu Napretkova patrona

U petak, 5. srpnja, blagdan je Svetih Ćirila i Metoda. Hrvatsko kulturno društvo Napredak izabralo je ove slavenske apostole za svoje zaštitnike i 5. srpnja svake godine slavi se kao dan Napretka.

Predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča poziva sve podružnice, udruge i članove HKD Napredak da prigodnim programom obilježe proslavu Napretkova patrona.

“U petak, 5. srpnja, blagdan je Svetih Ćirila i Metoda. Hrvatsko kulturno društvo Napredak izabralo je ove slavenske apostole za svoje zaštitnike i 5. srpnja svake godine slavi se kao dan Napretka.

Zato Hrvatsko kulturno društvo Napredak poziva sve podružnice i sve svoje članove da prigodnim programom obilježe proslavu Napretkova patrona. To može biti misa zahvalnica u najbližoj crkvi, na koju će članovi društva donijeti svoje znakove i obilježja,  svečana sjednica podružnice i druženje članova podružnice. Neka taj dan bude posvećen članovima i njihovoj međusobnoj povezanosti.

Molimo vas da odgodite toga dana u to vrijeme sve druge obveze i, kao članovi Napretka, dođete na to jednogodišnje druženje svoje podružnice. Ako netko ima problema s prijevozom iz bliže okolice, neka se članovi dogovore i pobrinu se da i takvi sigurno doputuju na proslavu.

Unaprijed hvala svima za podršku i razumijevanje!

S poštovanjem!”

                                                                                      Predsjednik,  dr. sc. Nikola Čiča, v.r.