Naslovna HKD Napredak Ministarstvo kulture, sporta i mladih svjesno aktivnosti i kvalitete projekata HKD “Napredak”

Ministarstvo kulture, sporta i mladih svjesno aktivnosti i kvalitete projekata HKD “Napredak”

165

Predstavnici Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Glavna podružnica Tuzla posjetili su danas Ministarstvo kulture, sporta i omladine Tuzlanskog kantona.

Rad i aktivnosti HKD Napredak – Glavne podružnice Tuzla prepoznatljivi ne samo u Tuzlanskom kantonu, već i u državi Bosni i Hercegovini, a evidentno je da se aktivnosti provode zahvaljujući predanosti i entuzijazmu istinskih ljubavnika kulture.

„Ministarstvo je do sada prepoznalo kvalitetu projekata HKD Napredak – Glavna podružnica Tuzla i sufinanciralo ih u skladu s mogućnostima, a ovom prilikom još jednom ističem da će Ministarstvo nastaviti podržavati vaše napore da doprinesete unapređenju kulturne aktivnosti u Tuzlanskom kantonu.jedno od temeljnih nacionalnih udruženja kulture i to zaslužujete. Rezultati vašeg rada nesumnjivo ukazuju da ste svih ovih godina ozbiljno pristupili izgradnji svojih kapaciteta i na taj način osigurali kontinuitet kvalitetnih aktivnosti “, rekao je ministar Muratović.

Predsjednik tuzlanske podružnice Napretka Ivica Kovačević istakao je da je HKD Napredak – glavna podružnica Tuzla već imao niz projekata, a posebno je naglasio prepoznatljiv rad Napretkovog trija “Musica Salinea”, najavio je Likovnu koloniju “Breške “, te istaknuo planove za bogatu kulturnu ponudu na jesen.

Potpredsjednica Podružnice Maja Nikolić predstavila je web portal Hrvatski glasnik te istaknula da je časopis Hrvatski glasnik stvoren na Božić 1992. godine, ali je u skladu s novim vremenima prerastao u web stranicu s autorskim tekstovima i vijestima koji odražavaju misija Glasnika, kao jednog kroničara.

“U tom kontekstu, ova web stranica može biti tvorac javnog mnijenja na prepoznatljiv način, afirmacijom kulture i umjetnika, te promocijom mladih i sporta”, rekla je Nikolić.