Naslovna Društvo Gradonačelnik organizirao prijem za učenike Opće gimnazije “Sv. Franjo”, dobitnike nagrade za...

Gradonačelnik organizirao prijem za učenike Opće gimnazije “Sv. Franjo”, dobitnike nagrade za grafički dizajn

215

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović sa saradnicima organizovao je u ponedjeljak, prijem za Farisa Delića i Matea Marjanovića, učenike Opće gimnazije KŠC Sveti Franjo, koji su osvojili drugo mjesto na velikom natječaju grafičkog dizajna, u organizaciji Europske unije i krovne organizacije iDesignEU.

Prijemu su prisustvovali ravnatelj Opće gimnazije KŠC Sveti Franjo Alen Matošević i profesor – mentor Mirnes Bektić. Naime, Faris Delić i Mateo Marjanović prijavili su se za ovo prestižno natjecanje, pod imenom Hibrid Tuzla, u kategoriji timskog rada i pod mentorstvom profesora Mirnesa Bektića prijavili su se za rad na temu „Moj grad“

Gradonačelnik je čestitao učenicima, profesoru i direktoru škole na prestižnoj nagradi koju su donijeli u Tuzlu.

“Uspjeh koji su ostvarili Faris Delić i Mateo Marjanović je uspjeh cijele Bosne i Hercegovine, cijele Tuzle i našeg srednjeg obrazovanja, a posebno Opće gimnazije Sveti Franjo, te čestitam i direktoru Opće gimnazije Alanu Matoševiću i njihovom profesoru i mentoru Mirnesu Bektiću. Danas su Faris i Mateo ponos grada “, rekao je gradonačelnik Imamović.

Faris i Mateo izrazili su mišljenje da su ovaj rad i njihov uspjeh važni za Tuzlu jer je naš grad stavio na kartu, jer prije nije bilo sudjelovanja na ovakvim natjecanjima i drago im je što su oni prvi stavili Tuzlu na kartu takva i slična natjecanja. Istaknuli su veliku podršku škole tijekom priprema za natjecanje. Ne skrivajući ponos zbog osvajanja nagrade, izrazili su uvjerenje da će u budućnosti postići daljnji napredak na ovom području.

Profesor Bektić istaknuo je da samo natječaj dolazi iz IPA fondova, te da su rijetke naše škole koje imaju pristup tim sredstvima. „Drago nam je što smo uspjeli proći prva tri kola i ući u finale, te osvojiti srebrnu medalju. Mi smo jedina škola koja u svom programu nudi kurikulum grafičkog dizajna i vrlo je važno da smo taj kurikulum povezali s europskim projektom. ”

Ravnatelj Opće gimnazije Alan Matošević naglasio je da su ponosni na sve svoje učenike, posebno na one koji postižu uspjeh: „Nismo baš iznenađeni, jer su uspjesi naših učenika redoviti, ali iznenadila nas je ova vrsta nagrade. Ponosni smo na sve studente, a posebno na one koji nas predstavljaju u svijetu.“

Prvo mjesto na natjecanju mladih u grafičkom dizajnu osvojili su studenti iz Italije, a treće studenti iz Velike Britanije. Srebro su u Tuzlu donijeli Faris Delić i Mateo Marjanović, učenici Opće gimnazije Sveti Franjo iz Tuzle.