Naslovna Društvo Grad Tuzla zauzeo visoko mjesto na ljestvici među 21 preporučenom europskom turističkom...

Grad Tuzla zauzeo visoko mjesto na ljestvici među 21 preporučenom europskom turističkom destinacijom u 2021. godini

94

Urednički tim blog.inyourpocket.com svrstao je Grad Tuzlu među 21 preporučenu evropsku turističku destinaciju izvan glavnih turističkih ruta. Njihov urednik John Bills se založio da Tuzla bude u vrhu  ljestvice. Kako su istakli, voljeli bi da što više ljudi na ovaj način sazna za Tuzlu, kao i za ostalih 20 odredišta.

Naime, grad Tuzla našao se među poznatim evropskim destinacijama u državama poput Slovenije, Rusije, Češke Republike, Danske, Finske, Španije i mnogih drugih, zauzeo je visoku poziciju na drugom mjestu.

˝Tuzla možda ne privlači pažnju poput Sarajeva ili Mostara, ali takva nenametljivost upravo joj odgovara. Tuzla, grad poezije, slikarstva i ustrajnosti, sa svojim kompaktnim  i šarmantnim središtem koje blista poput najsjajnije zvijezde, premda ‘kompaktan’  možda i nije najbolji termin za  gradski centar u kome se nalazi veliko slano jezero koje  Tuzlu čini jedinstvenom u Evropi. Višestoljetna eksploatacija soli je odigrala značajnu ulogu u razvoju grada, pa je i današnja moderna Tuzla staru dobru so (NaCl) stavila u prvi plan  kroz  prekrasna slana jezera i fantastični Muzej solarstva. Iskusite najprijatniju atmosferu u zemlji, neke od njenih najboljih kafana i ćevabdžinica i spoznat ćete ogroman mikrokosmos svega što Bosnu i Hercegovinu čini tako veličanstvenom” naveli su iz uredničkog tima.