Naslovna Društvo Futsal premijer liga BiH: Salines nadjačao prvaka države

Futsal premijer liga BiH: Salines nadjačao prvaka države

335

U okviru 2. kola Futsal premijer lige BiH, Tuzlanski futsal klub „Salines Tuzla City“ večeras je u tuzlanskom Mejdanu pobijedio aktualnog prvaka države FC „Mostar SG“ iz Mostara rezultatom 5:3.

Ovo je velika pobjeda za tuzlanski tim  koji je je prekinuo niz uspješnih nastupa suparničke ekipe koja je bila bolja u pet susreta lige i nije poražena ni u jednoj utakmici. Strijelci za Jarčeve su bili Deni Imširović, Mirko Marinković, Osman Beganović i Admir Ćorhodžić .

Bio je to susret starih rivala, ali ovaj put sa izmjenjenim postavama, jer i jedna i druga ekipa u novu sezonu je ušla sa promjenama.   Jarčevi su, ipak, željeli više od ovog susreta i na kraju porazili izuzetno jaku ekipu iz Mostara.

„Mostar je velika ekipa, zato nam ova pobjeda mnogo znači, a drugima ostavlja mnoga pitanja iznad glava. Dobili smo utakmicu danas, zato što smo više željeli, zato što smo više htjeli“, prokomentirali su pobjedu iz „Salinesa“ koji je ove godine podmladio ekipu izuzetno talentiranim igračima koji su željni uspjeha i dokazivanja, što se može i vidjeti na svakoj utakmici.

Naredu utakmicu „Salines“ igra s gradskim rivalom MNK „Kompred“ u subotu u Mejdanu od 17, 00 sati.