Naslovna Istaknuto Bosna i Hercegovina i njena Mapa Kulture

Bosna i Hercegovina i njena Mapa Kulture

126

Iskoristimo ovaj trenutak da se osvrnemo na pozitivne stvari i na one ljepote kojima naša država obiluje, a na koje često zaboravimo. Vjerojatno ste tijekom protekle godine čuli ili istražili nešto novo što uključuje kulturu, tradiciju i prirodne blagodati naše države.

Ukoliko niste znali, postoji adresa na kojoj možete pronaći mnoštvo korisnih informacija, a na kojoj Udruženje Mapa Kulture ove godine proslavlja svoj treći rođendan! Udruženje, koje svojim rođendanom ujedno proslavlja i rast naše države, te aktivno radi na podršci za razvoj turizma, očuvanju tradicije i kulturne svojine, kao i na promociji spomenika, srednjovjekovnih gradova i sportskih aktivnosti!

Ukoliko se pitate tko stoji iza Mape Kulture, zapravo najtočniji odgovor je: “Svatko tko čita ovaj članak, jer svatko od nas može doprinijeti svom i razvoju svog okruženja!” Glasnogovornica Udruženja Mapa kulture, Dalila Šečić, kaže da su svoju treću godinu odlučili započeti pružanjem prilike mladim ljudima koji uživaju u putovanjima i zanimanju se za tradiciju i kulturu kako bi aktivno sudjelovali u promociji znamenitosti i na taj način dali svoj doprinos razvoju turizma u BiH.

Idealan primjer rada Udruženja jeste angažiranje nekoliko desetina praktikanata koji su se obratili na adresu udruženja Mape Kulture u želji da podrže aktivnosti članova koji su došli na ideju da ulože svoje vrijeme, ideje i znanje za dobrobit bosanskohercegovačkog identiteta!

Praktikanti se trenutačno uz vodstvo svojih koordinatora educiraju u oblastima podrške i promocije razvoja turizma i narednih nekoliko mjeseci će imati mogućnost da na osnovu efikasnog učenja i primjenom znanja s fakulteta steknu nove vještine, prošire svoje vidike i dobiju certifikat kao potvrdu da su uspješno zakoračili u novi svijet i dobili nove opcije za svoju budućnost. Iskoristite priliku da date podršku i da se pridružite onima koji nesebično dijele svoje znanje, naučite nešto novo, upoznajte svoju domovinu kroz lijepe stvari, dijelite a drugima sva mjesta koja ste posjetili ili ih želite posjetiti. Budite ponosni na svoje, na ono što je netaknuto, bezvremenski i pred nama iako to često ne vidimo.

Za detaljan pregled aktivnosti Udruženja možete posjetiti stranicu mapakulture.org kao i portal posjeti.ba, profile na društvenim mrežama na kojima možete pronaći mnoštvo fotografija i zanimljivosti, te odlučiti koje sve dijelove naše lijepe Bosne i Hercegovine trebate posjetiti.