Naslovna Društvo BiH računa na rekordnu skijašku sezonu

BiH računa na rekordnu skijašku sezonu

664

Dok se Europa zatvara, Bosna i Hercegovina računa na rekordnu skijašku sezonu. Rezervacije stižu i iz Hrvatske.

Zahvaljujući povoljnim temperaturama i snježnim topovima, na Jahorini pokraj Sarajeva otvorena je skijaška sezona. Staza “Poljice” dostupna je za dnevno i noćno skijanje, a druge staze otvarat će se postupno, ovisno o vremenskim uvjetima.

Turistički djelatnici nadaju se dobroj posjećenosti. Računaju, kažu, i na goste iz Hrvatske jer većina popularnih skijališta diljem Europe zbog pandemije će ostati zatvorena barem do 10. siječnja.

– Imamo podatke da se već počeo bukirati smještaj. Ako je i bilo malo skepticizma hoće li skijalište raditi, mi smo danas sve te dileme otklonili i očekujemo da će taj buking krenuti intenzivno, rekao je Igor Tošić iz TZ “Jahorina”.

U Olimpijskom centru “Jahorina” poduzeli su, kažu, sve mjere kako bi spriječili širenje zaraze i posjetiteljima pružili osjećaj sigurnosti.

– Nabavili smo poseban aparat za dezinfekciju naše gondole, koji u roku od 5 sekundi dezinficira kabinu gondole i ona je ponovno sigurna za korištenje, rekla je Sanja Čeremidžić, glasnogovornica OC-a Jahorina.

Apeliraju na sve goste da poštuju preventivne mjere i u skijanju na Jahorini uživaju uz dodatni oprez.