Naslovna Društvo Beč: Adventska čarolija vraća se u starom sjaju

Beč: Adventska čarolija vraća se u starom sjaju

136

Nakon prošlogodišnje pauze, adventski bazari vraćaju se u Beč, a cijeli trg ispred vijećnice je ograđen i posjetitelji koji su cijepljeni ili oporavljeni od korona virusa mogu uživati ​​u adventskoj čaroliji, mirisima cimeta, kuhanog vina, kestena i Božićni kolači od 12. studenog do 26. prosinca.

Posljednjih tjedana rađene su pripreme za najpoznatiji i najveći bečki božićni spektakl “Božićni san”, uključujući i adventske bazare. Otvaraju se sajmovi na 13 lokacija diljem grada koji nude razne božićne delicije, šarene rukotvorine, mirisne štandove i maštovite ideje za poklone u 150 koliba.

Ove godine, kao popratni program od 26. studenog, dva puta dnevno će nastupati limena glazba kako bi dodatno uljepšali svečanu atmosferu. Na nekim bazarima dokaz o niskom epidemiološkom riziku provjerava se samo na šalterima hrane i pića, a na drugima odmah na ulazu u sajam.

Osim bazara, uređenju se u Beču raduju i mladi i stari. Ovogodišnja svečana rasvjeta pretvorit će divovska drvca u Rathausparku, uz gradsku vijećnicu, u bajkoviti božićni svijet.

Ruta za doček Nove godine u Beču, koja je jedna od najvećih novogodišnjih proslava u Europi, otkazana je. No, iščekivanje 27. Bečkog ledenog sna tim je veće. Bude li sve išlo po planu, trg ispred vijećnice 19. siječnja 2022. trebao bi biti pretvoren u klizalište.

Advent se na ulicama Beča osjeća već danima, odnosno otkako je na trgu ispred gradske vijećnice postavljeno veliko božićno drvce. Trideset metara visoka i 130 godina stara smreka stigla je iz Gradišća.

Svojim će punim svjetlom zasjati 13. studenog, kada će gradonačelnik Beča Michael Ludwig svečano upaliti svjetla, objavio je Eurocommpr.