Naslovna Istaknuto Adventska izložba u Katoličkom školskom centru “Sveti Franjo”

Adventska izložba u Katoličkom školskom centru “Sveti Franjo”

241

U srijedu, 23. studenoga, u holu Katoličkog školskog centra „Sv. Franjo“ održana je sada već tradicionalna adventska prodajna izložba. Kako se bliži vrijeme  darivanja, odnosno vrijeme adventa, tako su i ovakvi događaji sve češći.

Na izložbenim stolovima  su posjetitelji mogli vidjeti i kupiti adventske vijence, različite božićne ukrase i blagdanske čestitke koje su učenici razredne nastave i učenici gimnazije izrađivali na radionicama. Svi su predmeti inspirirani vremenom adventa u kojem smo pozvani na međusobno darivanje, kada više razmišljamo jedni o drugima, najviše o onima koji su u najvećoj potrebi.

Na ovaj je način povezan izvanjski duh adventa kroz kreativnost učenika  i njegovo stvarno značenje kao vremena darivanja.  Taj se duh mogao osjetiti na izložbi koja je odisala predblagdanskim ugođajem s bogatim stolovima koji su bili popunjeni adventskim predmetima, dok su učenici stajali uz svoje uratke i prodavali ih.

Sav novac od prodaje bit će iskorišten za pomoć učenicima koji su u potrebi kako bi i oni mogli osjetiti ljepotu blagdana Božića.

M. B.