Naslovna Istaknuto Turski orkestri održat će dva koncerta na Trgu slobode u Tuzli

Turski orkestri održat će dva koncerta na Trgu slobode u Tuzli

U sklopu posjeta Bosni i Hercegovini, turski orkestri Moderni vojni orkestar TÜRKAY i Osmanski vojni orkestar Mehter, od 26. lipnja do 3. srpnja održat će nekoliko koncerata u gradovima Bosne i Hercegovine. Na Trgu slobode u Tuzli, u četvrtak, 27. lipnja, i ponedjeljak, 1. srpnja, građani Tuzle će imati priliku uživati u spoju tradicionalne i moderne glazbe sa spektakularnim nastupima ovih orkestara.

TÜRKAY orkestar, poznat kao Harmony Stars Orchestra, izvodi širok repertoar koji obuhvaća prearanžirane instrumentalne kompozicije u žanrovima popa, jazza, lagane glazbe i narodnih pjesama, održat će koncert u četvrtak, 27. lipnjs u 20 sati, na Trgu slobode. Ovaj orkestar, redovito nastupa na prestižnim događajima diljem svijeta, predstavljajući kulturnu baštinu Republike Turske.

Mehter, simbol turske vojne tradicije, će također svojim nastupom oduševiti publiku svojim izvedbama, u ponedeljak, 1. srpnja, sa početkom u 19 sati. Kroz stoljeća, Mehter je predstavljao kulturni identitet Turske, čineći ovaj orkestar jednim od najznačajnijih kulturnih dobara zemlje.