Naslovna Društvo Preminuo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

Preminuo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

79

U 66. godini noćas je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh umro zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bandiću je, prema neslužbenim informacijama, pozlilo oko ponoći. Brzo je došla hitna pomoć koja mu je pokušala pomoći, ali bezuspješno. Prebačen je u bolnicu gdje su ga još jednom pokušali reanimirati, ali nisu uspjeli, te su konstatirali da je preminuo od posljedica srčanog udara.

Zasad nema službenih informacija od strane ravnatelja bolnice ili liječnika.

Zagrebački gradonačelnik imao je niz zdravstvenih problema, a u utorak je trebao ići na operaciju glasnica.

“U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić.

Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka, obavljao 21 godinu. O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost ćemo obavijestiti naknadno.

Počivao u miru”, priopćeno je iz Grada Zagreba.

Milan Bandić rođen je 22. studenog 1955. u Grudama, Bosna i Hercegovina. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Godine 2000. upisao poslijediplomski studij na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Od 1980. do 1983. bio je zaposlen u tvornici Ledo, od 1983. do 1990. na Općini Pešćenica.

Politička karijera:

– od 1995. do 2000. vijećnik u Skupštini Grada Zagreba, od 2000. zastupnik u Zastupničkom domu hrvatskog Sabora, potpredsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost;

– 2000. u trećem mandatu izabran je za vijećnika Skupštine Grada Zagreba;

– 31.svibnja 2000. na sjednici Skupštine Grada Zagreba izabran za gradonačelnika Grada Zagreba;

– 2. lipnja 2000. stupa na dužnost gradonačelnika;

– 20. lipnja 2001. godine ponovo je izabran za gradonačelnika Grada Zagreba;

– 4. travnja 2002. na sjednici Skupštine Grada Zagreba izabran je za zamjenika gradonačelnice Grada Zagreba;

– 14. lipnja 2005. na konstituirajućoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba po treći put izabran je za gradonačelnika Grada Zagreba;

– 31. svibnja 2009. na neposrednim izborima, izabran je po četvrti put za gradonačelnika Grada Zagreba;

 

Na neposrednim izborima (drugi krug) 2. lipnja 2013. kao neovisni kandidat (kandidat grupe birača), po peti puta izabran je za gradonačelnika Zagreba, a njegova lista, pojedinačno gledajući, osvojila je najviše mandata u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Na neposrednim izborima (drugi krug) kao kandidat stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, 4. lipnja 2017. po šesti puta izabran je za gradonačelnika Zagreba, a Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti , osvojila je najveći broj mandata u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.