Naslovna Društvo Predsjednik Caritasa Europa dolazi u posjet Caritasu BiH

Predsjednik Caritasa Europa dolazi u posjet Caritasu BiH

71

Iz Bruxellesa u posjet Caritasu Bosne i Hercegovine dolazi predsjednik Caritasa Europa dr. mons. Michael Landau s dvočlanom delegacijom kao i članovima Caritasa Austrije i Caritasa nadbiskupije Beč čiji je još uvijek predsjednik.

Visoka delegacija Caritasa Europa boravit će u Bosni i Hercegovini od srijede, 3. ožujka do nedjelje 7. ožujka, piše caritas.ba.

Predsjednik Caritasa BiH vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić i ravnatelj mons. Tomo Knežević spremno očekuju dolazak delegacije u vremenu velikih karitativnih izazova za Caritas u Bosni i Hercegovini.

Uz susrete s predstavnicima Crkve, djelatnicima Caritasa BiH i ravnateljima nad/biskupijskih Caritasa, voditeljima nacionalnih Caritasima koji još uvijek djeluju u BiH (Caritas Italije, CRS /SAD/, Caritas Švicarske i Caritas Belgije), zatim domaćih ustanova i međunarodnih predstavnika, u središtu zanimanja je migrantska kriza u Bihaću i oko Sarajeva kao i obilazak Caritasovih projekta za migrante u kampovima i izvan kampova na spomenutom prostoru: praonice rublja, socijalni kutci i druge karitativne aktivnosti: podjela hrane, odjeće, obuće, higijenskih i drugih potrepština.