Naslovna Istaknuto Par Selo Dubrave: Kad se male ruke slože, sve se može

Par Selo Dubrave: Kad se male ruke slože, sve se može

592

Kada bi svi vodili računa o svom mjestu, naši gradovi i sela bi zasigurno izgledali daleko ljepše i uređenije. Dok god čekamo da nam drugi urede dvorišta i pokose travu, naše okućnice, dvorišta zarastaju u gusti korov, ambroziju i postaju sve neugledniji.

Da može biti drugačije i da možemo i sami doprinositi i biti aktivisti, pokazuju brojni primjeri akcije Udruge žena „Snaga Timuna“ i Udruge mladih Par Selo Dubrave koji već nekoliko godina zaredom uređuju ulaz u Grad Tuzlu, u blizini tuzlanskog aerodroma.

„Povezanost Udruge sa mještanima lokalne zajednice su pravi potez! Pogledajte kako sada izgledaju javne površine. Ovdje su nekad bile zarasle neuređene površine!  Ovim putem posebno zahvaljujemo obiteljima Petrović i Mišković na aktivizmu! Uvijek smo govorili da se moramo sami aktivirati i nešto uraditi, inače nam neće nitko sam doći da uradi nešto. Ako budemo čekali, ostarit ćemo u zabludi“, stoji u objavi Udruge mladih Par Selo-Dubrave.

Već naredni dan i vrijedne dame iz Udruge „Snaga Timuna“ objavile su:

„Ni toplo vrijeme nam ništa ne može. Nastavljamo uređenje spomen obilježja ispred Mjesne zajednice kao i zelenu/cvjetnu površinu na kružnom toku na Raskršću. Ovaj put pomogli su nam i susjedi kao i predsjednik penzionera Ivica- Šele.“

Također, iz Udruge su organizirali i radnu akciju košnje zelenih površina na prostoru školskog igrališta OŠ Pasci i šireg školskog prostora.

Inače, mještani iz Par Sela i Dubrava ne žele da se o njima samo govori kao o mjestu masovnog odlaska, nego o mjestu koje živi i oživljava.

HG