Naslovna Istaknuto Crvena jabuka stiže na Panonska jezera. Porobić: Očekujemo rekordan broj posjetitelja

Crvena jabuka stiže na Panonska jezera. Porobić: Očekujemo rekordan broj posjetitelja

292

Kraj ovog tjedna po mnogo čemu ostaje poseban u Tuzli. U petak, 10. lipnja  će zvanično biti otvorena Ljetna turistička sezona u Tuzli, a ove godine tijekom ljeta Tuzlaci će uživati u brojnim sadržajima. Koncertom Crvene jabuke i Helem Nejse ozvaničit će se početak ljeta u Tuzli. Maid Porobić, direktor tuzlanske Panonike  kaže da nakon dvije godine s ograničenim brojem ulazaka, ove godine se očekuje 380 tisuća posjetitelja iz BiH i inozemstva.

„Mi smo zapravo već 1. juna otvorili našu ljetnu sezonu, mada je i u maju bilo dosta kupača. Interesantno je da je veliki broj ekskurzija srednjih i osnovnih škola, iz cijele BiH i susjednih zemalja prošlo našim jezerom. Došli su u posjetu Tuzli, a jezera su naravno bila nezaobilazna destinacija“, kaže nam Porobić.

Iako su iza nas, dodaje Porobić, dvije veoma teške i ograničavajuće godine, Panonika ove godine radi svojim punim kapacitetom.

„Želimo se vratiti na staze 2019. godine koja je zaista bila rekordna u turističkom i financijskom smislu. Zato nam je u planu da nas posjeti ove godine 380 hiljada ljudi, ali treba nam onaj osnovni faktor, a to je lijepo vrijeme.“

Uz jezera, Panonika ima dodatne sadržaje.

„Znači prvenstveno će naše goste dočekati tri slana jezera, slana kao Jadransko more, saliniteta 35 grama soli. Nudimo veliki broj ugostiteljskih objekata koji imaju svoje sadržaje. Zatim tu je kulturni sadržaj, prije svega geološka postavka Panonike, sojeničko neolitsko naselje u kojima su sazdane interesantne priče o tuzlanskoj prošlosti i tuzlanskom kraju. Tu je i naš veliki otvoreni dječji park, otvoreni fitness centar kao i naša koncertna dvorana ljetne bašte vrtić. Tako da ćemo imati mnogo zabave tokom cijelog ljeta“, najavio je Maid Porobić.

Još jednom podsjećamo, već od petka 10. Lipnja pa sve do kraja vikenda Tuzla će biti grad ljetne zabave ispunjen glazbom i brojnim sadržajima.

M. N.