Naslovna Društvo Okrugli stol: Hrvati u Tuzlanskom kantonu – povijesni i suvremeni kontekst hrvatskoga...

Okrugli stol: Hrvati u Tuzlanskom kantonu – povijesni i suvremeni kontekst hrvatskoga identiteta

174

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli,  sutra ( utorak, 23. 11  će biti organiziran okrugli stol na temu Hrvati u Tuzlanskom kantonu – povijesni i suvremeni kontekst hrvatskoga identiteta.

Okrugli stol se održava kao uvod u realizaciju projekta kojeg zajednički rade Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta iz Osijeka i Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli.

Cilj projekta je osnažiti  položaj Hrvata u Tuzlanskom kantonu kroz prepoznavanje potreba u edukacijskom, stručnom i znanstvenom smislu

Na temelju informacija i zaključaka koje proiziđu iz tribine, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku organizirat će edukacije za različite skupine pripadnika Hrvatskog naroda Tuzlanskoga kantona, edukacije za odgojitelje i učitelje te šire građanstvo. Projektom će se ojačati međusveučilišna i međufakultetska suradnja kao i međunacionalna suradnja.

Svrha je projekta osnažiti položaj Hrvata u Tuzlanskom kantonu uključujući u sve oblike suradnje i sve druge narode i nacionalnosti s toga područja. Projektom će se ojačati i interkulturalna komponenta suživota Hrvata s drugim narodima toga područja.

Kroz suradnju s Hrvatima iz Tuzlanskoga kantona i Filozofskim fakultetom kao središnjim mjestom edukacije u humanističkom i društvenom kontekstu, ostvarit će se bolja kvaliteta hrvatskoga naroda na navedenom prostoru.

Projekat financira Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.