Naslovna Društvo Lana Pudar prvakinja Europe u disciplini 200 metara delfin (video)

Lana Pudar prvakinja Europe u disciplini 200 metara delfin (video)

65

Nevjerovatna bh. plivačica Lana Pudar upisala je najveći uspjeh karijere pošto je osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin na Europskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u Rimu.

Nakon nastupa u disciplinama 50 i 100 metara delfin, nakon kojih je osvojila i europsku bronzu, Pudar je danas nastupila i u finalnoj disciplini na ovom Europskom prvenstvu i tu je zauzela spektakularno prvo mjesto.

Pudar je isplivala vrijeme 2:06.81 što je dovoljno za nevjerovatno prvo mjesto i najveći uspjeh karijere. Lana je nastupila u stazi broj dva i čuvala je prvo mjesto od starta utrke pa sve do samog kraja. Srebrena medalja pripala je Dankinji Heleni Bach, koja je zabilježila vrijeme 2:07.30, dok je Italijanka Ilaria Cusinato osvojila bronzu (2:07.77). Kako to tradicija nalaže otkako se natječe, bh. plivačica je ponovo bila uvjerljivo najmlađa predstavnica u finalu što još jednom pokazuje o kakvom se talentu radi. Druga najmlađa natjecateljica bila je 19-godišnja Italijanka Antonella Crispino.

To je bila i posljednja disciplina u plivanju na ovom Europskom prvenstvu u vodenim sportovima. Tako je mlada Mostarka zaključila četvrto od pet velikih natjecanja u zgusnutom rasporedu ovoga ljeta.

Preostalo je još da se natječe i na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se u Peruu održava od 30. kolovoza do 4. rujna. Tu će, također, sjajna bh. plivačica tražiti šansu za nove medalje.