Naslovna HKD Napredak Alma Hodžić Pašić: Dobro nam došli na rođendanski koncert Napretkovog tria Musica...

Alma Hodžić Pašić: Dobro nam došli na rođendanski koncert Napretkovog tria Musica Salinea

835

U petak 18. listopada s početkom u 19,00 sati u Hrvatskom kulturnom centru “Sveti Franjo” bit će upriličen koncert klasične glazbe Napretkovog tria “Musica salinea” u organizaciji HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla i Franjevačkog samostana u Tuzli.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak Glavna podružnica Tuzla je povodom 30. obljetnice obnove djelovanja i rada HKD Napredak, osnovalo glazbeni trio “Musica Salinea”.

Trio koji čine pijanistica Alma Hodžić Pašić iz Tuzle, čelistica Lidija Paulin iz Banjaluke i violinistica Lorena Milina s otoka Korčule, ove godine slavi svoj drugi rođendan. Iza sebe ima vrlo aktivne koncertne sezone te sudjeluje na raznim projektima od kojih bismo istaknuli Festival savremene žene u Tuzli, Fermata festival na otoku Korčuli, Šopove dane na Plivi, Ljeto u Tuzli i Advent s franjevcima u Srebrenici.

“Prethodne dvije godine tria Musica Salinea bile su uzbudljive, inspirativne, ispunjene bogatim koncertnim događanjima koji broje preko 20 koncerata u preko 10 gradova regije, pred brojnom publikom. Trio nastavlja sa predanim radom i ljubavlju prema klasičnoj glazbi kojom osvaja srca publike i približava im umjetnost”, kazala je za Hrvatski glasnik pijanistica Alma Hodžić Pašić.

Alma dodaje kako je njoj, kao umjetnici, posebno drago što repertoar klasične glazbe koji trio nudi nailazi na pozitivne reakcije što je pokazatelj da klasične vrijednosti i dalje imaju svoje mjesto u današnjem društvu.“Nadamo se da ćemo u budućnosti još više doprinositi kulturno umjetničkom životu regije, ali i šire te svojim djelovanjem pridobiti nove ljubitelje klasične glazbe, posebno među mlađim generacijama”, kaže Alma Hodžić Pašić.

Izdvaja koncerte u Tuzli jer je kako kaže, posebna čar i odgovornost svirati pred svojom publikom, u svom gradu.“Pridružite nam se u proslavi našeg drugog rođendana u HKC Tuzla 18.11. u 19 h,  gdje vas očekuju kompozicije Rudolfa Matza, Dore Pejačević i Antona Arenskog”, dodaje Alma Hodžić Pašić.

Ivana Perić