Naslovna Društvo Jasmin Imamović danas će i zvanično priopćiti da više nije gradonačelnik Tuzle

Jasmin Imamović danas će i zvanično priopćiti da više nije gradonačelnik Tuzle

104

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas će u 14, 00 sati održati konferenciju za medije na kojoj će se javnosti obratiti u povodu preuzimanja mandata zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Iako se ova informacija već neko vrijeme u javnosti provlačila kao nezvanična, sada će biti i ozvaničena.

Tuzla će tako imati prijevremene izbore za gradonačelnika.
“Za Tuzlu, svojevrstan kraj jedne ere. Ono što slijedi je: izbor vršioca/vršiteljice dužnosti gradonačelnika kojeg/koju mora izabrati Gradsko vijeće natpolovičnom većinom ukupnog broja vijećnica/ka. Napominjemo: ovo je vršitelj ili vršiteljica dužnosti samo do izbora novog gradonačelnika/ce. Prijevremeni izbori za gradonačelnika, u skladu sa Izbornim zakonom BiH, biće održani u roku od 90 dana od dana prestanka mandata g. Imamovića. CIK BiH će raspisati ove izbore, a provesti će ih Gradska izbora komisija Tuzle. Vrijede sva ista pravila kao i za redovne Lokalne izbore, samo su neki rokovi kraći u odnosu na redovne izbore. O svemu ćemo redovno obavještavati javnost i građanke i građane Tuzle.
Sada već bivšem gradonačelniku želimo uspjeh u daljem radu u PS BiH i da u svakoj prilici radi u interesu Tuzle koliko god može”, stoji u priopćenju Foruma građana Tuzle.