Naslovna HKD Napredak Večeras u Tuzli: Jesenji koncert Napretkovog tria “Musica Salinea”

Večeras u Tuzli: Jesenji koncert Napretkovog tria “Musica Salinea”

254

Napretkov glazbeni trio “Musica salinea” kojeg čine tri prekrasne dame i vrhunske umjetnice glazbe upriličit će večeras koncert u Ateljeu Ismet Mujeznović, s početkom u 20, 00 sati.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak Glavna podružnica Tuzla je prošle godine povodom 30. obljetnice obnove djelovanja i rada HKD Napredak, osnovalo glazbeni trio “Musica Salinea”. Okupivši tri vrsne mlade umjetnice, dokazane u svome radu i sa već zavidnim karijerama, nastojali smo oplemeniti i obogatiti kulturni život Bosne i Hercegovine te ovakvim djelovanjem ukazati na značaj umjetnosti u društvu.

Trio čine pijanistica Alma Hodžić Pašić iz Tuzle, čelistica Lidija Paulin iz Banjaluke i violinistica Lorena Milina s otoka Korčule.

Kroz proteklih godinu dana Trio je imao trinaest nastupa širom BiH, u Hrvatskoj te nastup na online koncertu hrvatskih udruga iz Italije. Između ostalog članice trija su nastupale na brojnim festivalima i tradicionalnim manifestacijama od kojih treba istaknuti Festival savremene žene u Tuzli, Fermata festival na otoku Korčuli, Šopove dane na Plivi, Ljeto u Tuzli, Molizaiko i Advent s franjevcima u Srebrenici.

Jesenji koncert Napretkovog tria bit će održan i sutra u Živinicama, u Bosanskom kulturnom centru u 18, 00 sati.