Naslovna Društvo Irska avio kompanija Ryanair novi partner Međunarodnog aerodroma Tuzla

Irska avio kompanija Ryanair novi partner Međunarodnog aerodroma Tuzla

136

Međunarodni aerodom Tuzla ozvaničio je suradnju s europskom kompanijom Ryanair  koja s Dubrava otvara  dvije nove linije za Baden-Baden i Düsseldorf-Weeze.

Ryanair je irska niskotarifna zrakoplovna tvrtka sa sjedištem u Dublinu. Ryanair je trenutno jedan od najvećih europskih niskotarifnih avioprijevoznika koji s 362 linije leti u 22 države.

Na obje rute Ryanair planira letove dva puta tjedno,  od rujna. Izrazli su zadovoljstvo  što će njihova kompanija ubuduće biti aktualna i na tuzlanskom aerodromu.

„Oduševljeni smo što možemo najaviti da putnici s Aerodroma Tuzla sada mogu uživati u niskim cijenama Ryanair-a,  jer od rujna  započinjemo s prvim letovima iz ove prelijepe bosanske regije,  sa dvije rute za Baden-Baden i Düsseldorf-Weeze, kao dio Ryanair-ovog ljetnog reda letenja S21. Da proslavimo, pokrećemo prodaju avionskih karata po cijenama od samo 40 KM za putovanja dokraja listopada  2021.god, koja se moraju rezervirati do ponoći u četvrtak, 13. svibnja.  Budući da će se ovi letovi po nevjerojatno niskim cijenama brzo rasprodati,  kupci bi se što prije trebali prijaviti na www.ryanair.com kako ne bi propustili ovako niske cijene“,  rekao je Jason McGuinness, komercijalni direktor Ryanair-a.

Kako je kazao Esed Mujačić, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla, ova kompanija se dugo čekala u Tuzli.

„To je kompanija „low cost“, s najvećom mrežom, najvećim brojem letova, najviše destinacija. Počašćeni smo što je ta kompanija prihvatila da realizira letove sa našeg aerodroma“, rekao je Mujačić te podsjetio da je prvi kontakt uspostavljen još prije godinu dana kada su razmjenjene informacije te postavljeni određeni uvjeti. Predstavnici kompanije su obišli aerodrom,  pogledali uvjete i kapacitete te se odlučili na saradnju.

„ Najbolja opcija u ovom momentu je uvođenje nove kompanije poput ove koja starta sa novim linijama i niskim cijenama“,  poručio je direktor Mujačić.

Sa Međunarodnog aerodroma Tuzla do sada je letove odrađivala kompanija WizzAir prema 16 destinacija,  ali zbog pandemije koronavirusa, broj destinacija se smanjivao kao i broj putnika. Treba naglasiti da WizzAir i dalje ostaje avio kompanija i partner  Međunarodnog aerodroma Tuzla

Nataša Tadić