Naslovna HKD Napredak HKD Napredak uputio čestitku novoizabranom provincijalu Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravku...

HKD Napredak uputio čestitku novoizabranom provincijalu Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravku Dadiću

174

Predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča uputio je, u ime Središnje uprave HKD Napredak i svoje osobno, čestitku novoizabranom provincijalu Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravku Dadiću koju prenosimo u cijelosti:

“Mnogopoštovani oče provincijale fra Dadić,

S radošću smo primili vijest o Vašem izboru na mjesto provincijala Franjevačkog provincijalata Bosne Srebrene, osobito iz razloga što su upravo franjevci imali istaknutu ulogu u povijesnom i kulturnom životu Bosne i Hercegovine i što upravo Vašem redu treba zahvaliti što se kod hrvatskoga puka u Bosni i Hercegovini, ali i šire nisu iskorijenili ni katolička vjera ni osjećaj pripadnosti hrvatskom narodu, kao i priznati veliku zaslugu da je utrt put i dat znatan doprinos standardiziranju hrvatskog jezika, znatno prije preporodnih zbivanja, a što je jedna od misija i našeg Društva, koju zajedno s Vama, kao duhovnim pastirom želimo njegovati i razvijati i nikada se od tog posla ne umoriti.

U ime Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak i u svoje osobno ime želim Vam obilje zdravlja, unutarnjeg mira i snage koja će Vas voditi, kao odabranog duhovnog pastira, do ostvarivanja svih Vaših nadasve humanih misija i onih koje su uvijek bile na putu zbližavanja, a nikad razjedinjavanja.

Uz izraze sreće i osobitog poštovanja,”

Predsjednik HKD Napredak:
Dr. sc. Nikola Čiča