Naslovna Istaknuto Filmom “Deset u pola” zatvoren Tuzla Film Festival

Filmom “Deset u pola” zatvoren Tuzla Film Festival

127

Svečanom dodjelom nagrada završio je deseti jubilarni Tuzla Film Festival. Film Nemanje Ćeranića ‘Potrošač’ proglašen je najboljim filmom prikazan tijekom TFF -a.

Film “Lihvar” potpuno je netipično postignuće s naših prostora, koje obrađuje temu ozelenjavanja, a koje se u kinima u regiji ne eksploatira puno.

Prema odluci žirija, nagradu Villa TFF za najbolji animirani film dobio je “Vidiš li ti?” Bruna Razuma, dok je najbolji kratki igrani film “Follow …” Karle Lulić. Marija Zidar snimila je najbolji dokumentarni film “Odpuščanje”, dok je Maxim Boev osvojio nagradu “TFF Villa” u kategoriji kratkog filma “Generacija budućnosti” za “The War is over”.

Nagrada za produkciju na TFF -u pripala je filmu “Južni vetar 2″:Ubrzanje” Miloša Avramovića, dok je nagrada Otto Englander za najbolji scenarij pripala Strahinji Madžareviću za djelo “Lihvar”.

“Iznimno sam zadovoljan svime što smo uspjeli postići u doba koronavirusa. Želimo nastaviti u budućnosti kako bi TFF stvarao prostore i njegovao filmove koji su kvalitetni, nudeći najbolje s Balkana, kako bi naša publika mogla uživati ​​i vidjeti neke filmove za koje smatra da su trebali dobiti nagradu, ali su valorizirani na drugim festivale”, rekao je direktor Tuzla Film Festivala Boris Balta.

Tijekom pet festivalskih dana publika je imala priliku pogledati 120 filmova uživo i putem internetske platforme.

Tuzla Film Festival zatvoren je filmom ‘Deset na pola’, redatelja Danisa Tanovića.