Naslovna Reportaža Zimske radosti na Mošarinoj njivi u Donjim Dubravama

Zimske radosti na Mošarinoj njivi u Donjim Dubravama

983

Djeca su oduvijek prvi snijeg  dočekivala s ogromnom radošću i veseljem, jer zima je razbibriga i velika sreća.  Zbog napretka tehnologije, najmlađi  su se udaljili od nekadašnjih dječijih igara i postali posvećeni mobitelima i kompjutorima.

Ovogodišnji snijeg i snježna idila na brdima oko Tuzle i Živinica, bio je podstrek da djeca i odrasli uživaju u prirodi i sanjkanju. Djeca iz Par Sela i Donjih Dubrava, okupljaju se redovito na Mošarinoj njivi u Donjim Dubravama i uživaju u čistom zraku, snijegu i druženju, kao i  njihovi roditelji. Uz kuhano vino, čaj, veselje i smijeh, odrasli su se prisjećali svog djetinstva  kada sus e oni spuštali niz taj isti strmi proplanak.

Djecu je posebice oduševljavalo to što su imali priliku sačiniti vozić od sanjki koje je sve vozio jedan roditelj sa četverotočkašem.  Bilo je ispadanja iz vozića, padanja u snijeg, a pustila se i poneka suza, ali nije bilo odustajanja. Promrzle ručice djeca su grijala pored vatre . Nakon okrijepe, kape, šalovi, skafanderi, plastične i drvene sanjke, ponovno su zašarenili u snježno bjelilo. I tako sve do mraka.

Slika može sadržavati: 2 ljudi, uključujući Natasa Tadic, snijeg, cipele i na otvorenom

Nataša Tadić na sanjkanju

I nije Mošarina njiva jedino mjesto gdje su zimske radosti zaživjele ovih dana. Društvene mreže preplavljene su fotografijama iz raznih sela, naselja pa i gradova,  na kojima i mali i veliki uživaju u snijegu zaboravljajući na sve probleme i na činjenicu da se ne mora ići u eminentna poznata skijališta da bismo mogli uživati.

Jer zima je naljepša kod kuće i u svom mjestu.

 Nataša Tadić