Naslovna Istaknuto U četvrtak veliki svečani koncert Lege Artisa

U četvrtak veliki svečani koncert Lege Artisa

64
U povodu obilježavanja deset godina postojanja i rada Muzičkog obrazovnog centra Lege Artis i otvaranja  Međunarodnog horskog šampionata “Lege Artis”, u četvrtak 9. lipnja bit će upriličen svečani koncert mješovitog i dječijeg hora “Lege Artis” sa gostima solistima, profesorima Sarah Skopljak, Jakšom Perovićem, Aleksandrom Lizdek.
“Na koncertu ćemo izvesti prepoznatljiv program, ali i neke nove kompozicije, a dio koncerta će biti i naši prijatelji. Kao solisti na pomenutom koncertu nastupit će izvrsni pijanisti Sarah Skopljak i Slađana Dedić, kao i vrhunski gitarista Jakša Perović. Na koncertu će biti uručena i priznanja onima bez čije pomoći nebi mogli postići se ono što danas „Lege Artis“ jeste”,  rekao je Jasmin Hasić, dirigent mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla i umjetnički direktor šampionata.
Šampionat će biti nastavljen u petak, koncertom za najmlađe, a završen u subotu koncertom prijateljskih ansambala festivala.
I ove godine Tuzla će početkom lipnja biti središte zborske glazbe u regiji, a na sceni Bosanskog kulturnog centra će nastupiti više stotina pjevača.
Muzički obrazovni centar “Lege Artis” od svog osnivanja je za deset godina postao glazbeni brend Tuzle, sa više od tri stotine nastupa na različitim manifestacijama, više od pedeset koncerata i četrnaest osvojenih međunarodnih nagrada. Svoj desetogodišnji rad okrunit će središnjim događajem u okviru manifestacije Međunarodni horski šampionat “Lege Artis” Tuzla 2022., cjelovečernjim svečanim koncertom ovog četvrtka.