Naslovna HKD Napredak Sutra započinju Dvadeset i deveti dani hrvatske kulture Usora-Tešanj

Sutra započinju Dvadeset i deveti dani hrvatske kulture Usora-Tešanj

48

Dani hrvatske kulture Usora-Tešanj, manifestacija od značaja za HKD Napredak u narednih nekoliko dana obuhvatit će niz kulturnih sadržaja, među kojima izložbe, promocije knjiga te predstavljanje tradicijskih običaja.

Već sutra navečer bit će promovirane dvije knjige, „Bosna i Hercegovina naša domovina“ Franje Topića i predstavljanje biografske knjige don Luke Brkovića „U službi Bogu i čovjeku“. O knjizi će govoriti fra Ivica Vidak i fra Mirko Filipović te Ivica Kovačević.

Odmah nakon predstavljanja knjiga, posjetitelji će moći pogledati izložbu slika akademskih slikara Likovnog simpozija Puls iz Garevca.

U četvrtak u okviru Dana hrvatske kulture bit će upriličena Likovna kolonija „Usora 2022.“ koja će okupiti šesnaest umjetnika iz Vojvodine, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

„Ljudima ovdje mnogo znače Dani hrvatske kulture, zato što je program veoma šarolik i svake godine ga oplemenjujemo. Naravno, važno je spomenuti kako ljeta dolaze, a ljeta su puna kulture u Usori, ljudi često svoje godišnje odmore prilagođavaju ovim danima. To je nama posebno drago i zato znamo da smo na pravom putu“, kaže za Hrvatski glasnik Franjo Bratić, predsjednik HKD Napredak Usora i član Središnje uprave HKD Napredak.

U petak će biti organizirani događaji za najmlađe, a u subotu će biti predstavljena još jedna knjiga I. B. Strikana „Tisuću i još ba(lala)jki  na koju se očekuje veliki posjet književnika i pjesnika, jer će u okviru predstavljanja knjige biti upriličen i književno-glazbeni performans.

Već dugi niz godina Dane hrvatske kulture pomažu Središnja uprava HKD Napredak i Općina Usora.

„Naredne godine slavimo tridesetu obljetnicu, planiramo uraditi monografiju koja će u sebi posebno sadržavati ove Dane hrvatske kulture, ali će govoriti i o samom radu Napretka u Usori koji je ovdje utemeljen 1991. godine. Nadamo se da su pred nama još bolje, ljepše godine“, poručio je Bratić

M. Nikolić