Naslovna HKD Napredak Najava: Koncert klasične glazbe violinistice Lorene Miline i pijaniste Mirona Konjevića

Najava: Koncert klasične glazbe violinistice Lorene Miline i pijaniste Mirona Konjevića

149

U petak 24. lipnja u Ateljeu Ismet Mujezinović, s početkom u 20:00 sati, bit će upriličen koncert violinistice Lorene Miline koja će nastupiti uz glasovirsku suradnju Mirona Konjevića.

Pod okriljem Generalnog konzulata RH u Tuzli, HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla i Franjevačkog samostana u Tuzli te uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske koncert će se održati povodom obilježavanja 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Umjetnici će koncert započeti poznatom Sonatom za violinu i klavir u G-duru W. A. Mozarta, nakon čega slijedi ”dijalog” dvoje hrvatskih skladatelja Dore Pejačević i Borisa Papandopula. Između točaka će se održati kratko predstavljanje uspjeha i zanimljivosti iz života spomenutih skladatelja.

”Tuzla je grad bogate kulturne tradicije i uvijek se pozitivno iznenadim koliko su naši koncerti posjećeni. Ovom prilikom pozivam sve koji su u mogućnosti, da uživaju u koncertu u prekrasnom Ateljeu Ismet Mujezinović u kojem je uvijek zadovoljstvo svirati”, poručili su glazbenici.

Dobro nam došli!