Naslovna Istaknuto U Hrvatskom kulturnom centru “Sveti Franjo” u Tuzli upriličen tradicionalni božićni prijem

U Hrvatskom kulturnom centru “Sveti Franjo” u Tuzli upriličen tradicionalni božićni prijem

261

Koordinacija hrvatskih i katoličkih udruga i institucija Tuzlanskog kantona upriličila je večeras tradicionalni Božićni prijem u Hrvatskom kulturnom centru “Sveti Franjo”, Tuzla.

Božić je vrijeme radosti, darivanja, ali iznad svega vrijeme susreta i blizine jednih s drugima, poruka je koja je poslana s Božićnog prijema.

Udruge i institucije koje djeluju u okviru Koordinacije, kroz proteklo vrijeme i tijekom ove 2021. godine ostavljaju poseban trag te realiziraju niz različitih sadržaja čiji je cilj  očuvanje i promoviranje kulture i tradicije hrvatskog naroda.

“Ovih dana, svi smo u svojim porukama, čestitajući blagdane često naglašavali mir, ljubav, zajedništvo. Doista Božić i jeste blagdan mira i nade i zbog toga  je važno da poruke koje smo pisali budu i naš unutarnji osjećaj i iskrena želja koju ćemo svakodnevno kroz naše susrete pružati jedni drugima. Neka nam svima povjerena dužnost u isto vrijeme bude i ogromna odgovornost  za činjenje dobra koje će dovesti do našeg ukupnog društvenog, ekonomskog i svakog drugog napretka i osiguranja ustavom garantirane jednakosti svakog od naroda i svakog čovjeka”, poručio je Danijel Nikolić u ime Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga i institucija Tuzlanskog kantona.