Naslovna Društvo Sezona grijanja u Tuzli bi mogla početi i prije 15. listopada

Sezona grijanja u Tuzli bi mogla početi i prije 15. listopada

50

Iz Centralnog grijanja Tuzla  danas suobavijestili svoje korisnike da su sve poduzete neophodne mjere i radovi u cilju pripreme sistema daljinskog grijanja Grada Tuzla pred nastupajuću sezonu grijanja. Prema dosadašnjem pravilniku sezona grijanja bi trebala početi 15. listopada i trajati do 15. travnja 2023. godine, s tim da sezona ovisno o temperaturama može započeti i ranije.

“Sezona grijanja može početi  najranije 01. listopada,  a završiti  najkasnije 30. travnja, ako se mjerenjem ustanovi da  temperatura zraka u pomenutom periodu iznosi, mjereno tri dana uzastopno u 21 sat,  12C ili manje za početak sezone ili 12C ili više za kraj sezone”. stoji u priopćenju Centralnog grijanja Tuzla.

Kontinuirano će pratiti temperature vanjskog zraka od 27. rujna te će, ukoliko se ispune gore uvjeti, početi sa isporukom toplotne energije i prije 15. listopada. Hladna hladna proba sustava daljinskog grijanja je u tijeku, dok će topla proba sustava, ukoliko se ne steknu uvjeti za raniji početak sezone, biti realizirana u razdoblju između 10. i 15. listopada.

Iz Centralnog grijanja Tuzla pozvali su predstavnike etažnih vlasnika da u suradnji s upraviteljima ispitataju instalacije centralnog grijanja u objektima kolektivnog stanovanja kako bi potvrdili njihovu ispravnost te samim tim spriječili eventualne kvarove i štete.

Također, pozvali su i korisnike i vlasnike vrelovodnih toplinskih podstanica i mjerno regulacijskih stanica, da sa svojim serviserima pregledaju svoje podstanice i instalacije i da ih pripeme za predstojeću sezonu grijanja.