Naslovna Istaknuto Listopad u Narodnom pozorištu Tuzla

Listopad u Narodnom pozorištu Tuzla

143

U Narodnom pozorištu Tuzla sve je spremno za početak nove kazališne sezone. Iako pripreme za nove kazališne komade uveliko traju, vrata Pozorišta za publiku će se otvoriti početkom listopada, sa dvije predstave na repertoaru. Mališani će u subotu 1. listopada u 12,00 sati, moći pogledati predstavu „Snjeguljica i čudno ogledalo“, za koju je adaptaciju teksta i režiju potpisao glumac Midhat Kušljugić. U predstavi igraju Luka Spasojević, Irma Zukić, Jasmina Dedić Ibrić i Mirza Mujagić.

Istoga dana,u subotu 1. listopada u 19,30 sati na repertoaru je i predstava „Hamlet“ autora Williama Shakespearea i u režiji Zlatka Pakovića. U predstavi igraju Elvis Jahić, Adnan Omerović, Ivana Perkunić Mešalić, Irfan Kasumović, Mirza Ćatibušić, Jasmina Ibrahimović, Armin Filipović, Elmir Krivalić, Siniša Udovičić i Milenko Iliktarević.Predstavu „Hamlet“ tuzlanska publika će u ovoj sezoni moći pogledati i u petak, 28. listopada u 19,30 sati.

U novoj sezoni prvu premijeru će doživjeti predstava „Pedagogija otpora Branka Ćopića“ autora i redatelja Zlatka Pakovića. Ova predstava je nastala u koprodukciji Centra OMAHA, Centra za kulturu Bihać, Kulturnog centra Novi Pazar i Narodnog pozorišta Tuzla. Premijera predstave „Pedagogija otpora Branka Ćopića“ je zakazana za utorak, 10. listopada u 19,30 sati, a prva repriza već dan poslije, u srijedu 11. listopada u 19,30 sati. U predstavi igraju Erna Begatović, Adnan Omerović, Elvis Jahić, Siniša Udovičić i Mirza Salihović.

Predstava „Budala na večeri“, autora Francisa Vebera i u režiji Midhata Kušljugića na repertoaru Narodnog pozorišta Tuzla je u petak, 14. listopada u 19,30 sati. U predstavi igraju Milenko Iliktarević, Edis Žilić, Elvis Jahić, Remira Osmanović, Jasmina Dedić Ibrić, Siniša Udovičić i Midhat Kušljugić.

Mjesec listopad se završava predstavom „Putovanje“, autora Vahida Klopića i u režiji Midhata Kušljugića, a predstava je na repertoaru u subotu, 29. listopada u 19,30 sati. U predstavi igraju Remira Osmanović, Milenko Iliktarević i Midhat Kušljugić.