Naslovna Istaknuto Posjetite ovog vikenda izletište Ilinčica i degustirajte med kojeg je kušao i...

Posjetite ovog vikenda izletište Ilinčica i degustirajte med kojeg je kušao i papa Franjo

260

Centar za kulturu Tuzla i pčelarsko društvo „Nektar“ Tuzla organiziraju sutra i u nedjelju obiteljski vikend na izletištu Ilinčica i u Domu prirode na Ilinčici.

Oba dana planirana su za degustaciju proizvoda, pčelarskog društva „Nektar“ Tuzla. Ovo Udruženje je po mnogo čemu posebno pa i po tome što je njihov med kušao i njime se oduševio i papa Franjo.

Naime, još prije nekoliko godina, Udruženje „Nektar“ je u znak zahvalnosti papi Franji diplomatskom poštom iz Vatikanskog veleposlanstva  u Sarajevu poslalo med  za njegove napore za smirivanje svih konfliktnih situacija u svijetu.

Nektaru je ubrzo usljedio odgovor zahvale za pristigli dar, ali i obećanje da  će papa Franjo moliti za napredak ovog  udruženja.

„Ideja  je bila moja, ali mi svi iz Tuzle osjećamo papu Franju kao našeg i naravno da nam je važno da je Papa dobrog zdravlja pa smo mu iz te namjere poslali naš bosanskohercegovački med“, kaže za Hrvatski glasnik Šefik Čivić, predsjednik Udruženja „Nektar“.

„Mogu vam reći da njegova molitva ima znatan utjecaj na nas kao organizaciju, jer mi od tada ne znamo za neuspjeh, a svi naši članovi su živi i zdravi i u dobroj kondiciji. Koronu smo prošli bez smrtnih posljedica,  a oni koji su se bili razboljeli imali su lakše simptome i brzo su ozdravljali. Mir u svijetu nema cijenu i tu se naš papa Franjo izuzetno angažira i čini onoliko koliko može. Mi ćemo mu opet poslati simboličan dar“, istaknuo je Čivić.

Stoga, sutra će svi moći uživati u ljepotama visokokvalitetnog meda proizvođača okupljenih u Društvo „Nektar“ iz Tuzle.

„Svi su dobrodošli ovog vikenda na Ilinčicu“, poručili su organizatori Centra za kulturu Tuzla.

M. Nikolić