Naslovna Društvo Ljeto u Tuzli: Nahlin handmade market na Trgu slobode

Ljeto u Tuzli: Nahlin handmade market na Trgu slobode

108

Edukacijski centar “Nahla” Tuzla na Trgu slobode organizira Nahlin handmade market 18.09.2021. godine u periodu od 10.00 h do 15.00h. Pozivaju se svi zainteresovani sudionici/ce koji/e žele svoje radove izložiti na Nahlinom handmade marketu da se prijave najkasnije do 10.09.2021. godine putem prijavnog obrasca.

Za sve sudionike osiguran je besplatan štand na tržištu. Ovo je prilika da se sugrađani Tuzle upoznaju s autohtonim rukotvorinama našeg područja, što doprinosi očuvanju naše tradicije.

Ovogodišnja tržnica Nahlin ručno rađena održava se uz podršku Grada Tuzla u sklopu manifestacije “Ljeto u Tuzli”.

Održavanjem tržnice Handmade cilj je očuvati i promovirati tradicionalni identitet tuzlanskog kraja te probuditi interes mlađih generacija za očuvanje jedinstvenih kulturnih vrijednosti kroz proizvodnju rukotvorina. Svojom prisutnošću sudionici i posjetitelji doprinose postizanju ovog cilja.

Misija Obrazovnog centra “Nahla” je osnažiti žene obrazovanjem i stvaranjem poticajnog okruženja za osobni razvoj i kompetentno sudjelovanje u društvenim procesima. Žellja im je postati pokretači pozitivnih promjena i uspostaviti suradnju između različitih društvenih skupina kako bismo zajedničkim naporima učinili našu zemlju boljim mjestom za život.