Naslovna Društvo U BiH stigla donacija od 50.000 doza cjepiva “Sinopharm” iz Kine

U BiH stigla donacija od 50.000 doza cjepiva “Sinopharm” iz Kine

83

Veleposlanik Kine u BiH Ji Ping uručio je danas u Sarajevu donaciju od 50.000 doza cjepiva “sinopharm” protiv virusa korone ministrici civilnih poslova u Vijeću ministara Ankici Gudeljević.

Ji je rekao da je Kina donirala cjepiva u nadi da će pomoći BiH u borbi protiv virusa korone. Prema njegovim riječima, kineski proizvođači cjepiva su u kontaktu s entitetima u BiH u vezi s komercijalnom nabavom cjepiva.

Ji je istaknuo da se Kina ne miješa u unutarnje stvari drugih zemalja i ne postavlja nikakve uvjete.Naglasio je da je Kina ispunila obećanje kineskog predsjednika da će cjepiva koja ova zemlja proizvodi biti globalno dobro.

Kineski veleposlanik spomenuo je da se trenutno u Kini odvija masovno cijepljenje, no unatoč velikoj potražnji za cjepivima na domaćem tržištu, odlučili su dati svoj doprinos na globalnoj razini.

Gudeljević se zahvalila na donaciji i istaknula da je to poruka da BiH nije sama u ovoj situaciji.

“U vremenu u kojem se svaka doza cjepiva željno iščekuje ne samo u BiH, nego u cijelom svijetu, prijateljska gesta Kine je dragocjenija i značajnija za stanovnike naše zemlje“, istakla je u uvodnom obraćanju ministrica Gudeljević.

Krajem ožujka Savjet ministara izvršio je raspodjelu ovih vakcina i to Republici Srpskoj 18.620, Federaciji BiH 30.380 i Brčko distriktu 1.000 doza.