Naslovna Društvo Nahlin handmade market u Tuzli: Očuvanje i promocije autentičnih vrijednosti

Nahlin handmade market u Tuzli: Očuvanje i promocije autentičnih vrijednosti

127

Nahlin handmade market, u organizaciji Edukacijskog centra „Nahla“, održan je ovog vikenda na Trgu Slobode u Tuzli.

Market je osmišljen s ciljem očuvanja i promocije autentičnih vrijednosti kao što je ručni rad, a posebno osnaživanje žena Tuzlanskog kantona kroz njihovo samozapošljavanje. Posjetitelji su imali priliku vidjeti različite vrste ručnog rada kao što su heklani i pleteni proizvodi, ručno rađeni nakit, prirodna kozmetika, domaća hrana, proizvodi od drveta kao i modni dodaci.

Iz Edukacijskog centra „Nahla“ poručuju da im je misija osnažiti žene obrazovanjem i stvaranjem poticajnog okruženja za osobni razvoj i kompetentno sudjelovanje u društvenim procesima, kako bi na taj način postali pokretači pozitivnih promjena u Bosni i Hercegovini.

Dina Dizdarević, korodinatorica opšte edukacije EC „Nahla“ Tuzla, kazala je da su sretni jer omogućavaju ljudima da izarze svoje kreativne vještine.

“Edukacijski centar Nahla Tuzla uvijek ima zadovoljstvo kada može da kreira prilike za umrežavanje kreativnih ljudi kada je i Nahlin handmade market. Naročito zato što u našem djelovanju imamo niz kreatinih radionica i edukacija, tako da smo upoznati s kreativnošću osoba iz našeg kraja i da nam je naročito drago što smo i ove godine imali priliku da razgovaramo sa preko dvadeset izlagača i izlagačica, i da im kreiarmo priliku da izlože svoje proizvode. Sretni smo što je naš trud i rad prepoznao Grad Tuzla i podržao realizaciju marketa u sklopu manifestacije Ljeto u Tuzli”, rekla je Dizdarević.