Naslovna Istaknuto “Ljetna promenada” donijela dašak klasike na otvorenom

“Ljetna promenada” donijela dašak klasike na otvorenom

436

Sinoć je u bašti Ateljea “Ismet Mujezinović” održan koncert klasične glazbe “Ljetna promenada”. Ovaj već tradicionalni pet koncert okupio je brojnu publiku, a mladi umjetnici nisu krili oduševljenje što nastupaju pred tuzlanskom publikom.

Petu godinu za redom publici u Tuzli predstavili su se profesorice klavira Ena Ovčina i Monika Tadić, studentica gudačkog odsjeka Akademije umetnosti u Novom Sadu Katarina Pavljašević, te učenici Osnovne muzičke škole iz Tuzle, klaviristi  Noah Vuk Stolica, Nikola Pavljašević i  Laura Nikešić, te gitarista Mak Hadžiefendić.

“Izuzetno smo ponosni što se ovaj koncert, koji je i za nas poseban ugođaj, održava već petu godinu. Katarina i ja sviramo zajedno dugi niz godina, a “Ljetnu promenadu” uvijek pripremamo s posebnim zadovoljstvom. Volimo tokom ljetnih mjeseci svirati i ovako, na otvorenom, predstaviti publici svoj rad, kazala je profesorica Ena Ovčina.

Koncertu koji je organiziran u okviru manifestacije “Ljeto u Tuzli”, organizuje Udruženje za edukaciju, kreativno stvaralaštvo i promociju “Star Art” iz Tuzle, sa željom da promovira i afirmira mlade bosanskohercegovačke umjetnike.

Kao solistica, ali i korepetitor na “Ljetnoj promenadi 5” nastupila je i profesorica Monika Tadić.

“Drago mi je da sam dio ovog sjajnog koncerta i da se u ovako lijepom ambijentu Ateljea “Ismet Mujezinović”, mogu predstaviti tuzlanskoj publici. Lijepo je svirati pred publikom, nakon svega što smo prošli u proteklom periodu” , istakla je Monika Tadić.

Ivana Perić