Naslovna HKD Napredak Kordić i Marić s predstavnicima nacionalnih kulturnih društava

Kordić i Marić s predstavnicima nacionalnih kulturnih društava

49

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić primili su danas u Gradskoj upravi Mostara predsjednika i dopredsjednika Hrvatskog kulturnog društva ”Napredak” dr. sc. Nikolu Čiču i Miroslava Landeku, predsjednika Bošnjačke zajednice kulture ”Preporod” prof. dr. Sanjina Kodrića i koordinatora za Hercegovinu Amira Kadribegovića, predsjednika Upravnoga odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva ”Prosvjeta” Dejana Garića i glavnog tajnika SPKD Prosvjeta Mostar, Gorana Kosanića .

Predstavnici Napretka, Preporoda i Prosvjete zahvalili su na prijemu te upoznali gradske čelnike s poviješću društava kao i sa njihovim aktivnostima te zajedničkim  koncertom kojeg organiziraju četiri nacionalna društva u Mostaru.

Kordić i Marić naglasili su važnost koje imaju kultura i kulturna društva te sa zadovoljstvom  prihvatili poziv za pokroviteljstvom Grada Mostara nad održavanjem zajedničkog koncerta koji će ova četiri najstarija nacionalna društva u BiH, pod nazivom Suzvučja / Sazvučja.

Koncert, uz nastup izvođača koji će predstavljati svako pojedino društvo, biti izveden na platou ispred Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, u petak, 17. rujna, s početkom u 18 sati, a snimat će ga BHRT.