Naslovna Društvo Karatisti u Tuzlanski kanton donijeli tri nove svjetske medalje

Karatisti u Tuzlanski kanton donijeli tri nove svjetske medalje

110

Seniorsko zlato i sedmo mjesto u juniorskoj konkurenciji, koje su bosanski karatisti iz Tuzlanskog kantona postigli na Svjetskom kupu za seniore U21 i Svjetskoj ligi 1 za kadete i juniore, bili su povod današnjem prijemu uspješnih karatista u Uredu premijera Ministar Tuzlanskog kantona.

Premijer Kadrija Hodžić, koji se također bavio karateom, pohvalio je ukupan stav koji mladi karateisti imaju prema sportu, te izrazio razumijevanje za njihova odricanja u cilju postizanja vrhunskih sportskih rezultata. S tim u vezi uputio im je riječi podrške, te čestitao njima i njihovim trenerima na postignutim sportskim rezultatima.

Kao što je danas rečeno, ovo je najveći uspjeh u karateu u Bosni i Hercegovini u posljednjih 10 godina.

 

„Ovo je najveća ovogodišnja karate manifestacija na kojoj je nastupilo 2.000 takmičara iz 51 države. Osim Stefani i Sandra Krešića, članova karate kluba „DO”, izvrstan rezultat i zlatnu medalju osvojio je i Sadin Mulahalilović, član karate kluba Zmaj iz Gradačca”, kazao je predsjednik UO karate kluba „DO” i trener Anto Krešić, ističući da ostvareni rezultati imaju posebnu težinu ako se uzme u obzir činjenica da su reprezentativci ove svjetske rezultate postigli unutar mjesec dana.

Ovom prilikom izražena je zahvalnost Vladi Tuzlanskog kantona na dosadašnjoj podršci.