Naslovna Istaknuto Vaskrs: Poziv na mir, toleranciju, razumjevanje i bratstvo

Vaskrs: Poziv na mir, toleranciju, razumjevanje i bratstvo

65

Danas je bilo radosno i lijepo pred  Pravoslavnom crkvom „Uspenja presvete Bogorodice“ u Tuzli. Mihajlo i Jelena stigli su iz Novog Sada u Tuzlu kod obitelji gdje će proslaviti Vaskrs.

„Sretni smo što smo danas ovdje u Tuzli s obitelji. Mi smo stigli iz Novog Sada, ja sam inače iz Tuzle pa smo tu stigli kod mojih. Današnji dan nas poziva na ljubav, mir i slogu, na dijalog. Nadam se da će tako biti među svim ljudima“, kaže Mihajlo za Hrvatski glasnik.

Brojni vjernici žale što ipak neće danas uspjeti biti sa svojim najmilijima, razlog je pandemija koronavirusa. Ipak Vaskrs kao najveći krščanski blagdan donijet će radost, jer Krist svojim Vaskrsenjem svjedoči Božju ljubav prema čovjeku.

„Na nesreću naša današnja radost pomalo je zasjenjena ovom pandemijom virusa gdje se malo izmijenio i sam crkveni život. Nastala zbunjenost i nepovjerenje odzvanjaju tugom u našim srcima. Zar možemo u jednom trenutku pomisliti da ćemo se zaraziti virusom pričešćujući se tijelom i krvi Gospodnjom. Gospod je radi nas ljudi i radi našeg spasenja došao na zemlju, stradao i nakon tri dana Vaskrsao. Na uspomenu na njega ostavio nam je Svetu tajnu pričešća, da kroz nju spasimo dušu svoju. Ono što ne smijemo zaboraviti, to je, da Gospod misli na nas, da će nas izbaviti od svega ovoga, ako budemo iz čista srca molitve uznosili i iskreno se kajali za svoje grijehe“, poručio je paroh tuzlanski Spasoje Radovanović.

M. Nikolić